Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ η κλοπή συνθημάτων

Η 3η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα των "γενεθλίων" του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη μέρα επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διοργανώσει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και δυο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τη Νίνα Κασιμάτη (παραιτηθέν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ) και το Μενέλαο Γκίβαλο (πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ). Το εκπληκτικό όμως είναι ότι στην αφίσα που κυκλοφόρησε φιγουράρουν τρία ιστορικά συνθήματα που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το ΠΑΣΟΚ: Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Έτσι η εκπρόσωπος τύπου Φώφη Γεννηματά δήλωσε με νόημα:
«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Δεν πίστευα πως είναι αληθινό. Εάν αυτό είναι σε γνώση πράγματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ατόπημα. Η αριστερά πορευόταν και πρέπει να πορεύεται με κάποιες βασικές αρχές. Μία από αυτές είναι ο σεβασμός στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο και συζητήσιμο. Το γνωρίζουν όλοι. Από κει και πέρα δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά ‘πάρ΄τα όλα’.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: