Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ανίκανοι νερουλάδες


Το Μεσολόγγι υδρεύεται από τις γεωτρήσεις στον Εύηνο ποταμό με νερό που ομολογουμένως είναι άριστο. Βέβαια οι πολίτες το πληρώνουν πανάκριβα, πολύ ακριβότερα π.χ. από τους κατοίκους της Αθήνας που κι αυτοί υδρεύονται από τον Εύηνο σε τεράστια απόσταση. Μερικά χρόνια πριν ο Δήμαρχος της Ιερής μας Πόλης, υποψήφιος τότε με την αριστερά, δήλωνε  ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ.
Τότε, ως ακτιβιστής της αριστεράς, μπορούσε να λέει εύκολα ότι ήθελε ν' ακούσει ο κόσμος (λαϊκισμός).
Σήμερα όμως ως υπεύθυνος δήμαρχος  οφείλει να δίνει λύση στα προβλήματα της πόλης και είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει φροντίσει ώστε το δημόσιο αγαθό που είναι το νερό να υπάρχει σε επάρκεια σε όλα τα  νοικοκυριά.
Δυστυχώς για δεύτερο καλοκαίρι δεν υπάρχει νερό στις βρύσες δύο και τρεις φορές την ημέρα απροειδοποίητα και για αρκετές ώρες.  Καθημερινές διαμαρτυρίες των πολιτών στη ΔΕΥΑΜ αντιμετωπίζονται με αστείες δικαιολογίες όπως ότι φταίνε οι πολίτες που ποτίζουν τα ζαρζαβατικά στους κήπους και μειώνεται η πίεση του νερού ή ότι δεν έβαλε νερό το ΤΟΕΒ και ποτίζονται καλλιέργειες! Ο υψηλόμισθος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, δίνει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο κατηγορώντας ως υπεύθυνους τους πολίτες! Ανίκανοι νερουλάδες κυβερνάνε την πόλη....
Αγανακτισμένος που έμεινε με τις  σαπουνάδες
στο μπάνιο σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: